Home
Diensten
Wettelijke controle jaarre...

Dienst

Wettelijke controle jaarrekening

BR102501

Iedere onderneming is verplicht om een jaarrekening op te maken. In bepaalde gevallen is de onderneming wettelijk verplicht om een accountantscontrole te laten uitvoeren. Dit is het geval wanneer de onderneming middelgroot of groot is en gedurende twee opeenvolgende jaren tenminste voldoet aan twee van de drie onderstaande criteria:

  • Meer dan 12 miljoen euro netto-omzet;

  • Meer dan 6 miljoen balanstotaal;

  • Gemiddeld 50 of meer werknemers.

Een wettelijke controle moet worden uitgevoerd door een accountantsorganisatie die in het bezit is van een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). VHM Audit is sinds september 2008 in het bezit van de AFM-vergunning om wettelijke controles uit te voeren en heeft ruime ervaring met het uitvoeren van wettelijke controles. Dit doet VHM Audit voor een grote variëteit aan middelgrote en grote ondernemingen.

Andere diensten

Vrijwillige controle jaarrekening

Naast de wettelijke controle voert VHM Audit ook vrijwillige controles uit bij veel bedrijven die (nog) geen wettelijke verplichting hebben.

Bekijken
Beoordeling jaarrekening

Als uw onderneming niet verplicht is een wettelijke controle te doen en een vrijwillige controle niet de gewenste toegevoegde waarde biedt, kan een beoordelingsopdracht een goed alternatief zijn.

Bekijken
Overige controle en assurance opdrachten

Onze ervaring met het controleren en beoordelen van financiële overzichten komt goed van pas bij alle werkzaamheden waarbij financiële gegevens en processen moeten worden onderzocht.

Bekijken